Innovaties in de zorg: een waardevolle aanvulling
Philadelphia ondersteunt mensen om mee te doen in de samenleving. Een gewoon leven is een goed leven. Technologische innovaties en nieuwe zorgconcepten kunnen hier een belangrijke rol in spelen. We vinden het belangrijk om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en waar gewenst te implementeren in onze zorg- en dienstverlening.
Technologische innovaties
De innovatieve kracht van Philadelphia uit zich onder andere in de co-creatie met verschillende startups. Door op het juiste moment de juiste verbinding te maken, creëert Philadelphia de gelegenheid om nieuwe technologieën toe te passen in de zorg en te ontwerpen vanuit het klantperspectief.
Voorbeelden van technologische toepassingen zijn DigiContact, 24/7 bereikbaarheid van professionele begeleiders via (beeld)bellen, en Robot Phi, het robotvriendje dat al bij veel cliënten een plekje in het hart heeft veroverd.
De manier waarop Philadelphia op een methodische manier omgaat met technologische vernieuwing in het zorgproces is nieuw. De kennis en ervaring die we de afgelopen jaren op locaties hebben opgedaan, willen we delen binnen Philadelphia en met andere zorgaanbieders. Daarvoor hebben we de whitepaper 'Het beste uit de Digitale Wereld' geschreven.
Nieuwe concepten
De wereld verandert en wij veranderen mee. Dat betekent dat we voortdurend afstemming zoeken met de mensen die wij begeleiden. Onze dienstverlening passen wij aan op de ontwikkelingen die wij zien bij hen en in de gehele samenleving.
Dit zie je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een online platform om werk of dagbesteding te vinden. Ook op het gebied van wonen kijken we naar nieuwe manieren van zorg/wonen combinaties, zoals bij ons nieuwe concept Mooi Leven. Bijvoorbeeld zelfstandige appartementen rondom een woonzorglocatie, die als satelliet werkt. Of de ontwikkeling van woonzorglocaties voor zorgintensieve kinderen, waarbij de ouders samen met Philadelphia invulling geven aan de visie en uitvoering.
Vernieuwingen in de manier waarop zorg geleverd wordt hebben altijd één hoofddoel; niet de zorginstelling maar de zorgontvanger staat centraal. Zijn/haar veranderende wensen en behoeften vormen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe concepten.